Dünya

Lübnan Başbakanı Mikati: ABD'den 'İsrail' garantisi aldık

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Beyrut ve güneyindeki gerilimin azaltılması için ABD'li yetkililerden garanti aldıklarını belirtti.

Abone Ol

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, El Cezire'ye verdiği röportajda, Beyrut ve güneyindeki gerilimin azaltılması için ABD'li yetkililerden garanti aldıklarını belirtti. Mikati, ABD'nin ateşkese varılması için İsrail'e baskı yapma konusunda ciddi olduğunu söyledi. Ancak İsrail'in Lübnan'daki önemli tesislere saldırmayacağına dair bir garanti olmadığını da ekledi.

İsrail devlet televizyonu KAN, ABD Başkanı Joe Biden'ın isteği üzerine Başbakan Binyamin Netanyahu'nun orduya Beyrut'a yönelik saldırıları durdurma emri verdiğini iddia etti. Ancak üst düzey bir İsrailli yetkili, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve saldırıların devam edeceğini savundu.

İsrail'in Lübnan'ın kuzeyindeki Aitou köyüne yaptığı saldırıda 24 kişi öldü. BM, saldırıyla ilgili acil, bağımsız ve kapsamlı bir soruşturma çağrısında bulundu. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Orta Doğu Direktörü Rema Jamous Imseis, Lübnan'daki kabusun sona ermesinin tek yolunun ateşkes olduğunu vurguladı.