Ülke genelinde sağanak yağışlar beklenirken, Meteoroloji 6 il için su baskını ve sel uyarısında bulundu. Güneydoğu Anadolu dışındaki tüm bölgelerde yağış öngörülüyor ve sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Türkiye'nin Köklü Otobüs Firması İflas Etti Türkiye'nin Köklü Otobüs Firması İflas Etti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Hatay, Maraş, Osmaniye, Çankırı çevreleri, Ankara’nın kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. Yağışların, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı

Önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak: Haber merkezi