T24 yazarı Tolga Şardan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün sabah saatlerinde TBMM Başkanlığı'na gönderdiği dilekçe ile milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiğini yazdı.

Şardan, Süleyman Soylu’yla ilgili şunları aktardı: “Bir süredir Soylu'nun Erdoğan'dan yeni görev beklediği, böylece iade-i itibarda bulunulmuş olacağını düşündüğü kulislerde konuşuluyor. Soylu'nun aklından Ticaret Bakanlığı veya Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın geçtiği de iddia ediliyor.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, anayasa hakkında lafı gediğine koydu BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, anayasa hakkında lafı gediğine koydu

Soylu'nun, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na Murat Kurum'un atanmasından sonra Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı gibi üst bir görev beklediği de iddialar arasında.

Görüşmede, bu açıklıkta olmasa da beklentilerin gündeme geldiği yine Ankara kulislerinde konuşuluyor. Soylu'nun, "sözünüzü dinledim, sessiz kaldım, görev verilmesini bekliyorum" düşüncesini aktardığı iddiası gibi…

Beklentiler dışında Soylu'nun Erdoğan'la görüşmesinde, mevcut İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kaynaklı bazı rahatsızlıklarını ilettiği, Ayhan Bora Kaplan dosyası üzerinden kendisinin hedef alındığını ifade ettiği ve "Neredeyse Sinan Ateş cinayetini üzerime yıkacaklar" mesajını verdiği kaydediliyor.

Diğer yandan, Soylu'nun bu hamlesi ister istemez AKP'yi siyaseten etkileyecek.

Soylu'nun AKP içinde çok fazla isim tarafından benimsenmediği biliniyor. Buna karşılık, AKP'nin dokunulmazlığın kaldırılmasına "evet" demesi halinde, "AKP'li başka siyasetçi veya bakanlara yönelik yargı yolunun açılması" ihtimalleri konuşulacak.

Aksine "hayır" denilmesi ise, bu kez Soylu tarafından "partim arkamda, görev bekliyorum" şeklinde yaklaşıma sebep olabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sessizliğini ne zaman bozacağı bilinmiyor henüz.

Önemli bir başka kulis de, beklentilerinin karşılık bulmaması durumunda Soylu'nun yeni bir siyasi hamle yapabileceği yönünde.

Bir dönem genel başkanlığını yaptığı Demokrat Parti içindeki hareketleri de iyi takip etmek lazım.

Komisyonu hiç toplamadı

Bu arada bir bilgi daha vereyim.

Bilindiği gibi Soylu, bakanlıktan alınıp milletvekili seçildikten sonra bizzat Erdoğan tarafından TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı olarak görevlendirildi.

Soylu'nun başkanlığını yürüttüğü komisyon, geçen hafta sonu tatile giren TBMM'de, geride kalan yasama yılında sadece bir kez toplandı. O da komisyon başkanlığı seçimi.

Seçim toplantısının dışında bir kez bile yürütme amacıyla bir araya gelmeyen İçişleri Komisyonu, işlevini yerine getiremedi. Komisyonun internet sitesine bakıldığında herhangi bir faaliyet yürütülmediğini görmek mümkün.

Soylu, yine geçen hafta TBMM'de yasalaşan Hayvanları Koruma Kanunu'nun Genel Kurul'daki görüşmelerine katılmadı ve oy kullanmadı.”

Editör: Habererk Haber Merkezi