Politika

AKP'li isimlerden partilerine peş peşe sert eleştiriler

AKP'li isimler kendi partilerine ekonomik sıkıntılardan yüzünden sert eleştirilerde bulundular. İşte detaylar...

Abone Ol

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, partisinin asgari ücret ve emekli maaşları konusundaki tutumuna tepki gösterdi.

Vatandaşların durumunu hafife alındığını belirten Tayyar, "AKP'nin bu yaklaşımı doğru değil. Bu, yavaş yavaş tepki toplar" dedi. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zamların yetersiz olduğunu vurgulayan Tayyar, "Bu maaşlar yeterli değil, kimse bu gerçeği göz ardı edemez" ifadelerini kullandı. Ekonomi politikalarına sert bir dille eleştiri getiren Tayyar, "Daha önce 'az yiyin, az tüketin' diyenler, şimdi emeklilerle ve asgari ücretlilerle alay ediyor. İdeal bir ekonomi programı bile olsa, insanların yaşadığı mali sıkıntıları anlamak ve empati yapmak gerekir. Biraz nezaket şart. Neden daha fazla zam yapılamadığını açıklamak başka, 'bu sizin için yeterli' demek başka" şeklinde konuştu.

'Bu Ah Aheste Aheste Çıkar'

Tayyar, asgari ücret ve emekli maaş zammının vatandaşlar için yetersiz olduğunu belirterek, "Yanımızdakilere her iş için ayrı maaş verilirken, asgari ücret ve emekli maaşları için 'bu yeter' demek doğru değil. AKP, özellikle yoksulların, mazlumların, mağdurların yanında olmalıdır. Bu durum değişmezse, tepkiler yavaş yavaş artar" dedi.

AKP'nin kurucularından Bülent Arınç da partinin kimliğinin erozyona uğradığını dile getirmişti. Arınç, "AKP'nin temel değerleri adalet, haksız kazanca karşı duruş ve yoksullukla mücadeledir. Kendi kimliğimizle, kendi değerlerimizle hareket etmeliyiz. Biz, diğer siyasi kimliklerden daha fazla bir şey olamayız. Tüzüğümüzde ve programımızda belirlenen kimliğimiz var ve bu kimlikte erozyon görülüyor" demişti.