Politika

Bahçeli'den Türklük ve Bozkurt çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği iki maçlık men cezasına tepki gösterdi.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği iki maçlık men cezasına sert bir dille tepki gösterdi.

Bahçeli, "UEFA'nın kararı, Türk futbolcusu Merih Demiral'ın maç sonrası 'Bozkurt' işareti yapmasına verilen ceza, kabul edilemez bir skandaldır. Bu karar, UEFA içindeki ırkçı ve faşist eğilimlerin bir göstergesidir. 'Bozkurt' işareti, Türk milletinin onurunu ve tarihi değerlerini simgeler. UEFA'nın bu kararı, Türk milletine ve tarihine karşı duyulan derin düşmanlığın bir ifadesidir. UEFA, diğer ülkelerin futbolcularına gösterdiği hoşgörüyü bir Türk'e göstermeyerek önyargısını ortaya koymuştur. Bu karar, futbol dünyasına ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na gölge düşürmüştür. Ancak Türk milleti, her zorluğun üstesinden gelme azmine sahiptir ve A Milli Takımımız, 85 milyon Türk vatandaşının desteğiyle dimdik ayaktadır.

UEFA, bu haksız kararını geri almadığı sürece, A Milli Takımımızın Hollanda ile yapılacak maça çıkmaması ve demokratik protestosunu bu şekilde göstermesi, milli bir duruş sergilemek adına beklentimizdir. Eğer UEFA kararından dönmezse, A Milli Takımımızın sahadan çekilmesi ve Türkiye'ye dönmesi, milli onurumuz için en uygun adım olacaktır. Teslimiyetle kazanılan hiçbir zafer, gerçek bir başarı sayılmaz. Merih ve tüm milli futbolcularımızın yanındayız; tek yürek, tek bilek, hep birlikte Türkiye'yiz." dedi.