Gündem

Diamond Tema tartışmalarına Cübbeli Ahmet de dahil oldu

Uzun yıllardır kendi adıyla açtığı YouTube kanalında din, felsefe ve tarih gibi konularda paylaşımlar yapan Diamond Tema, ‘‘Yer6’’ adlı kanalda ‘‘şeriat’’ konulu bir video ile gündeme gelmişti. Tema’nın programdaki sözlerinin ardından hakkında soruşturma başlatıldı.

Loading...

Abone Ol

Diamond Tema ile ilgili tartışmalara Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü de dahil oldu.

Yer6 adlı sosyal medya kanalında katıldığı bir tartışma programında, Hz. Muhammed’in evlilikleri ile ilgili ifadeleri nedeniyle bir süredir tartışılan YouTuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Diamond Tema ile ilgili tartışmalara Cübbeli Ahmet Hoca da dahil oldu. Ekol TV’de bir programa katılan Cübbeli Ahmet, soruşturmanın doğru yapıldığını ifade etti ve “Rasûlullah’ın Aişe Annemiz ile Evlenme Yaşı” adlı kitabında Hz. Aişe’nin evlendiğinde kesinlikle 17-18 yaşında olduğunu belirtti.

6 yaşında evlilik iddiaları ile ilgili olarak Arap toplumunda kadınların yaşlarının adet görmeye başladıktan sonra sayıldığı ve bu durumda 16-17 yaşına ulaşıldığını savundu.

Diamond Tema ise söz konusu programda kızların adet gördükten sonra yaşlarının sayıldığına dair bir kaynak bulamadığını iddia etti.

Ayrıca, Diamond Tema’nın ‘‘şeriat’’ konulu tartışma videosunu izlemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Bu videoda Diamond Tema ve Asrın Tok arasındaki tartışma yer alıyor. Soruşturma, Diamond Tema’nın söz konusu videoda kullandığı ifadeler nedeniyle başlatılmıştır1. Diamond Tema, bu olayın ardından yaşadığı Arnavutluk’a döndü ve düşüncelerini paylaştı. Ölüm tehditleri aldığını belirten Diamond Tema, Türkiye’ye döndüğünde tutuklanmayı kabul ettiğini ancak bunu bu hafta yaşamak istemediğini ifade etti2. Ayrıca, muhalefet partilerinden ses çıkmadığını ve ülkeye şeriatın gelmesi gerektiğini savunan bir adama karşı laikliği ve cumhuriyeti savunduğunu belirtti.