AK Parti Malatya Akçadağ Belediye Meclis Üyesi Cumali Doğan sosyal medya hesabında " Sarhoşların kurduğu 94 yıllık rüya bitti " diye yazınca disiplin kuruluna sevkedilmiş(!)
Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Müdürü İbrahim Karagül ( Büyük Oyuncu Geri Dönüyor) başlıklı köşe yazısında " Cumhuriyet geçiş süreci ,yeni bir tarih başlıyor. 20. Yüzyıl bizim için dondurulmuş bir tarihti ve buzlar çözüldü. Yeni sıçramağa ramak kala bu kadar büyük saldırıların bize yönelmesi yüzyılların hesabıdır. İşte şimdi biz bu hesabı yapanların defterini dürüyoruz. Yirminci yüzyıl parantezini kapatıyoruz. Yeni bir tarih başlıyor. Büyük oyuncu geri döndü. Tarihi değiştirecek bu iradeye sahip çıkmak boynumuzun borcudur. diye yazarak hiç saklanmadan , gizlenmeden hesaplarının cumhuriyetle olduğunu ve büyük oyuncunun bu hesabı mutlaka keseceğini yazıyor.
16 Nisan referandumuna bunları yazıp konuşanlar bir varolup yokolma olayı bir kader anı olarak bakıyorlar ki bizce de bu konuda haklıdırlar. Yukarıda alıntıladığımız ve daha bu ve benzeri onbinlerce örneğini sıralayabileceğimiz yazı, söz, sosyal medya paylaşımları nazarı itibara alınınca Türk milliyetçileri, Türkçüler, Ülkücüler , Atatürkçüler , DemokratikLâik Cumhuriytimizin savunucuları, Ulusalcılar, Vatanseverler ve tüm milli hassasiyeti olanlar için de 16 Nisan bir kader anı bir dönüm noktasıdır.
Tamam mı yoksa devam mı denilebilecek bir kader anı! .
Meseleye şahıslar ve partiler açısından bakmadan objektif bir değerlendirme yapmak istediğimizde ilk aklımıza takılan konu kuvvetler ayrılığı sisteminin , getirilmek istenen 18 maddelik( esasında diğer maddelere gönderme yaparak 71 maddelik bir köklü radikal bir değişiklik) anayasa değişiklik kanun tasarısında reel bir şekilde garanti edilip edilmediği konusudur ki maalesef sayın cumhurbaşkanımızın öteden beri şikâyet konusu ettiği ( yüsek yargı vesayeti ) konusunda rahatlatıldığını görüyoruz.
Sayın cumhurbaşkanı ötedenberi kuvvetler ayrılığını değil KUVVETLER BİRLİĞİ ni güçlü bir yürütmenin kontrolüne verilen yargı ve yasamayı savunan biridir. Bu konu cümle alemin malûmudur .
Bu tasarıda görüntü olarak her üç erk de var ise de başta HSYK olmak üzere tüm yüksek yargıyı neredeyse yarı yarıya Cumhurbaşkanı ve TBMM seçecektir. Partili cumhurbaşkanı olduğu için doğal olarak kim cumhurbaşkanı seçilirse onun partisi yasama meclisinde büyük çoğunluğu sağlayacağından neticede yüksek yargıyı partili cumhurbaşkanı belirlemiş olacaktır.
TBMM de neredeyse koltukların yarısından fazlası partili cumhurbaşkanının belirleyeceği milletvekilleri olacağı için yargı ve yasama partili cumhurbaşkanının bir nevi vesayeti altında olacaktır.
Bu mu Montesqieu'nun bize tarif ettiği kuvvetler ayrılığının olmazsa olmaz olduğu demokrasi tarifi ?
Amerika'da Başkanlık sistemini Türk Milleti Turumph'un renkli uygulamaları dolayısıyla yakından izliyor. Orada Başkan atadığı bakanları ve yüksek yargı üyelerini ikili meclis kararıyla onaylatıyor ve yüksek yargı üyeleri yaş haddi dolana kadar devlet teminatı altında görevindeler.
Ve bu vesayetsiz demokrasi güvencesiyle tüm dünya Turumph'un 7 müslüman ülke vatandaşlarının müktesep haklarını (alınmış vizelerini ) hiçe sayan kararını nasıl durdurup nasıl iptal ettiğini gördü.
İşte yargı ve meclis denetimli Başkanlık sisteminin muz tipi Güney Amerika , Afrika, Asya tipi başkanlıkıklardan farkı!
Tarihimizin hiç bir döneminde padişahlara , sultanlara, hakanlara verilmemiş denetimsiz bir başkanlık sistemine karşı Türk milliyetçisi bir fert olarak kırmızı alârma basıp milletimizi ikaz etme zorunluluğunu ve yükümlülüğünü üzerimde hissediyorum.
Birde yazının başında paylaştığım görüş sahiplerinin çılgınlar gibi sevinç naraları attıklarını görüp cumhuriyet ve Atatürk le hesabi olanların bu referandum sonrası EVET çıkarsa neler yapabileceklerini düşündükçe ürperiyorum. Hafızamda yakın geçmişe doğru yaptığım bir yolculukta gördüğüm açılımlar, Habur rezaletleri, Oslo'daki can yakan ilişkiler, Dolmabahçe politikaları, yerlerde sürünen bir dış politika, Suriye maceramızın bedelleri, perişan bir yargı, ve en son FETÖ canavarı olmak üzere sürekli aldatılmışlıklar ve özürler gördükçe ürperiyorum.
Ve gelinen noktada Suriyelilerden devşirilen seçmenler görüyorum! Bir EVET uğruna yarab ne tavizler veriliyor diyorum ve sayın Bahçeli 'nin Tayyip Bey'in dahi aklından neredeyse çıkmışken ülkenin başına açtığı bu yarayı nasıl iyileştiririz diyerek kendimi sorguluyorum.
Ah bu ihtiraslar ve tatminsizlikler ah! Değermiydi bunlara sayın Bahçeli , değermiydi ?
Ülkücülere ite köpeğe tapan fatihayı bile bilmeyenler diyen, Türk milli kimliğini kabul etmeyip yalnız dini kimliğinle kendini tanımlayan, Türk milliyetçiliğini ayaklarımın altına aldım diyen sayın Erdoğanı Başkan yapmak için verilen bu tavizlere değermiydi ?
En son sayın Başbakanı Bozkurt işareti yaptı diye göklere çıkardınız da ne oldu ? Ardından Güneydoğuda Nakşi Halidi Kürt kökenli vatandaşjarımızı EVET cephesinde toparlasın diye
Barzani'yi getirip sözde Kürt bayrağını şanlı Türk Bayrağımızın yanına Atatürk havaalanına astılar !
Çok güzel ve bizleri rahatlatan tepkiler koydunuz sayın Bahçeli !
Ama sonunda golü kendi kalemize attınız!
Her şeye rağmen EVET vereceğinizi tekrarladınız! .
Yandı Ülkücü yürekler kül oldu !
Değermiydi sayın Bahçeli değermiydi?
Bir koltuk uğruna VER MERAL'İ AL BAŞKANLIĞI uğruna değermiydi?
Eyy Bahçeli. .Bu Vebali Taşıyamazsın !
Ersin Aybar
Yorumlar