Gündem

İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na çok sert ‘imza’ tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na imza tepkisi geldi.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 4 yıl önce yaptıkları 2 bin 300 itfaiye eri alımı başvurusunun hala imzalanmadığını belirterek, “Bir imzanın esirgenmesini büyük bir gariplik, büyük bir zavallılık olarak tarifliyorum” dedi.

İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, temiz hava solunum cihazlarının (THSC) temini ve bakımlarının yapıldığı merkezin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan İmamoğlu, 4 yıl önce yaptıkları başvurunun hala sonuçlanmadığını vurguladı.

İmamoğlu, “Yaklaşık 4 yıl önce, gelecekteki ihtiyaçları belirleyerek 2 bin 300 itfaiye eri alımı için başvuru yaptık. Ancak hala izin verilmemiş olmasını hayretle izliyorum. Büyük itfaiye teşkilatımızda her yıl belli sayıda kişi emekli oluyor veya farklı nedenlerle ayrılıyor. Bu nedenle, özellikle depremle mücadele eden şehrimizde, afet öncesi ve sonrası yapılması gereken işlerde önemli olan bu teşkilatın personel alım izni sürecinde bir imzanın esirgenmesini büyük bir gariplik ve zavallılık olarak tarifliyorum. Çok üzüntüyle hatırlatıyorum” dedi.

“BİR İMZAYI ATMAMANIN VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?”

İmamoğlu, “İtfaiye eri alımlarının ne kadar şeffaf ve liyakatli bir şekilde yapıldığını en iyi buradaki itfaiye teşkilatımızın mensupları biliyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bugün alıma karar versek bile, 2-2,5 yıl sonra o arkadaşlarımızı tam randımanlı bu kurumun ve teşkilatın bir parçası yapabiliyoruz. Yazıktır, günahtır. Bu memleketin her kurumu, millete aittir. Tekrar ifade ediyorum; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu imzayı geciktirmesini buradan kınıyorum, milletimize şikayet ediyorum. Sevgili dostlar; bu ve benzeri hizmetlerin geri bırakılması, imzalanmaması, ertelenmesi, bir imzayla bir metro hattının elde edeceği finansmanın bekletilmesi… Para kapıda bekliyor. Yani 10 yıl, 8 yıl, 12 yıl vadeli ödeyeceğimiz bir finansman kapıda bekliyor. Bir imza.”