Türk Ocağı Konya Şubesinin 16. Kasım 2019 günkü konuşmacısı Prof.Dr. Anıl ÇEÇEN bey idi. Konu: Küreselleşme Ulus Devlet ve Milliyetçilik. Yoğun bir katılım vardı. Başkan Vedat Bey’in kısa öz ve veciz konuşmasının ardından söz alan Sn. Çeçen, Türkiye’yi bu gün, yarın ve gelecekte bekleyen tehlikelere dikkat çekti ve uyardı: ”Ulusçu, milliyetçi kamplaşması yapmadan bütün milliyetçilerin bir ve birlikte olmasının zamanı gelmiştir.
*İlk Küreselleşme hareketi Hıristiyan-Musevi din egemenliği ile başlamış daha sonra buna İslam’da eklenerek üç dinin dünyaya egemen olması ile devam etmiştir.
*İki kutuplu bir dünya, Rusya federasyonunun dağılması ile tek kutuplu ABD egemenli olmuştur. Fakat ABD bu egemenliği sürdürememiş ya da yaptırmamışlardır. ABD ile diğer küresel ortaklar, dünyayı rahatça sömürebilmeleri için ulus devletlerin ve kalabalık devletlerin yıkılmasını istemektedirler. Mevcut 210 bağımsız devletin daha da küçülerek kuvvetsiz 2000 devlet olmasını istemektedirler.
*Dikkat ederseniz ülkeler savaşı yok artık. Bu masraflı bir mücadele. Onun yerine, devletlerin içinden elde ettikleri taşeronları vasıtasıyla iç savaş yaptırmaktadırlar. Bunu her devletin sosyal ve demografik yapısını iyi etüt ederek ya cemaat-tarikat yoluyla ya da terör örgütleri oluşturarak yapmaktalar.
*Türkiye’deki hiçbir ihtilal Genel Kurmay Başkanlığı projesi değildir. Nato projeleridir ve dolayısı ile de ABD projesidir.
*Türkçülüğün merkezi günümüzde Budapeşte’dedir. Bütün Türkler Müslüman da değillerdir. Hristiyan, Musevi gibi çeşitli inançta Türkler vardır. Rusya içinde 12, bağımsız da 7 Türk Devleti mevcuttur. Bu duruma jeo-politik durum denir.
*Soru şu, Türk dünyası devam edecek mi, etmeyecek mi? Devletin temel normu bu olmalıdır.
*Ortak düşman emperyalizmdir. Emperyalizm ülkeleri etnik ya da inanç olarak parçalamakta ve gücünü zayıflatmaktadır. Bütün cemaat ve tarikatların yönetim kadroları emperyalizmin uşaklarıdır. Son örneği ABD’de ABD’nin himayesinde yaşamaktadır.
*Cephede kimse kimseye sen Kürt müsün, Türk müsün, alevi misin, sünnü müsün diye sormuyordu.
*Milliyetçilik 1789 Fransız ihtilali ile başlar Türkçülüğün temelleri de 1780’lerin hemen başında Jön Türkler harekâtıyla başlamıştır.
*Şehir devletleri yerine merkezi devlettir esas olan. İmamoğlu, “İstanbul Ankara’dan yönetilemez “ demekle merkezi hükümeti yok sayamaz. T. Soyer’de, “İzmir’i üç kıtada tanıtacağız” demekle büyük bir hata yapmıştır. Merkezi hükümettir esas olan. Şehir devletleri, eyaletlere gidiştir.
Ulus devlet nereden çıktı?
*15, 16, 17, 18. Yüzyıllarda sömürgeler ve sömüren birkaç devlet vardı. 20. Yüz yılda 20 olan devlet sayısı 21. Yy girerken 210 olmuştur. Küresel güçler, (ABD, Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya, Çin, Hindistan gibi) güçlü ve ulus devlet yerine daha zayıf ve kolay sömürülebilecek küçük küçük 2000 devlet istemekteler. Zenginlerin banka hesapları kabarırken halkın parası azalacak ve BM’lere sömürge olarak girecekler. Modernleşme işçi sınıfını yok etti. Anadolu toryum, uranyum, boryum olarak dünyanın en zengin ülkesidir. Bu, küresel güçlerin iştahını kabartıyor.
*ABD’nin güdümünde olan Nato için Fransız cumhurbaşkanı: “ Nato’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir” diyerek NATO’nun küresel ABD’nin maşası olduğunu vurgulamıştır. ABD ne diyor,” Ortadoğu’da 22 devletin sınırları değişecek”
*Osmanlı sonrası projesi, 1918 Sevr’de uygulanacaktı. Fakat Atatürk ve arkadaşları buna izin vermediler ve T. C. Devletini kurdular.
*Eğer Birinci Dünya Savaşı sonrası İsrail devleti kurulmuş olsaydı, kesinlikle İkinci Dünya Savaşı çıkmayacaktı. Küresel güçlerin amacı bölgede Kürdistan adı altında büyük İsrail projesini hayata geçirmektir.
*Buna en büyük engel İran ile Türkiye’dir. Bizi de cemaatler eliyle Türklük ve milliyetçilik İslam karşıtıdır, günahtır propagandası ile başarmaya çalışmaktalar. Türkçülük ile Milliyetçilik ayrı ayrı değil bir ve bir bütündür.
*Ülkesini sevenlerin ve bu oyunu görenlerin ayrı ayrı değil birlikte bir büyük güç oluşturmaları zorunludur. Milliyetçilik bu ülkenin temel değeridir. İstiklal Savaşını kazanan ve Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türkler denir.”
Şimdilik notlarım bu kadar.