Gündem

Merih Demiral kimdir? İşte kariyeri…

Milli Maçta bozkurt işareti yaparak men cezası alan Merih Demiral kimdir? İşte Merih Demiral’ın kariyeri…

Abone Ol

Milli Maçta bozkurt işareti yaparak men cezası alan Merih Demiral kimdir? İşte Merih Demiral’ın kariyeri…

5 Mart 1998 tarihinde Kocaeli'de doğmuştur. Stoper mevkisinde görev yapan Demiral, güçlü fiziği ve hava hakimiyetiyle tanınmaktadır. İşte Merih Demiral hakkında daha fazla bilgi…

KULÜP KARİYERİ

Kocaelispor ve Fenerbahçe Altyapısı: Futbola Kocaelispor altyapısında başlayan Demiral, daha sonra Fenerbahçe'nin altyapısına katıldı.

Alcanenense ve Sporting CP: İlk profesyonel sözleşmesini Portekiz'in Alcanenense takımıyla imzaladı. Daha sonra Sporting CP B takımına transfer oldu.

Alanyaspor ve Sassuolo: Türkiye'ye dönen Demiral, Süper Lig takımlarından Alanyaspor'da forma giydi. 2019'da İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo'ya transfer oldu.

Juventus: Sassuolo'daki başarılı performansı sayesinde, aynı yıl Juventus'a transfer oldu. Juventus'ta geçirdiği süre zarfında önemli maçlarda görev aldı.

Atalanta: 2021 yılında Atalanta'ya kiralık olarak transfer oldu ve burada da başarılı performans sergiledi.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Türkiye U21 ve A Milli Takımı: Türkiye'nin genç milli takımlarında oynadıktan sonra, A Milli Takım'da da forma giymeye başladı. İlk A milli maçına 2018 yılında çıktı ve o zamandan beri milli takımın önemli oyuncularından biri oldu.