"20 Temmuz 1974 günü Kıbrıs Türklerini yok edilmekten kurtaran ,Kıbrıs Türklerini esaretten özgürlüğe, koloni idaresinden bağımsız devlete  ulaştıran dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e, Necmettin Erbakan’a, Genel Kurmay Başkanı Org.Semih Sancar’a, Türk Kara Kuvvetlerimize,Türk Deniz Kuvvetlerimize,Türk Hava Kuvvetlerimize, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatına, şehitlerimize, gazilerimize  bu yönde tüm imkanlarını kullanarak harekata katkıda bulunan  Türk Milletine saygımız asla ödenmeyecek şükran borcumuz vardır." diye bana bir mesaj göndermiş Celal Öcal... Evet doğrudur yukarıda adı geçen herkese borcumuz vardır!

Şimdi bu 50.yılı taçlandırma, hatırlama ve kutlama zamanıdır. Bunlar yalnızca Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti'nde değil başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir köşesinde hayata geçirilmelidir.

Bu sebeple ortaya çıkan ortak düşünce ile Ankara’da Doç. Dr Mehmet Balyemez başkanlığında içinde Muh.Gazi E.Tüm.Cemal Ergun Eruç’un bulunduğu bir heyet çalışmalarını sürdürmektedir. 

Celal Öcal bu kutlamalara İzmir’in de katkıda bulunarak dahil olması gerektiğini söylüyor... Sadece İzmir mi? Dünyada ki bütün Türkler Türk Ordusunun Kıbrıs'a barış getirmek için ayak basışının 50.yılında ayağa kalkmalı ve kutlamalar yapmalıdır. Kıbrıs şehitlerimizin aziz ruhları ancak böyle şad olur!

Bu sebeple tüm Türkiye’de ve yaşadığımız şehir İzmir’de Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıldönümünün törenlerle ve toplantılarla  en güzel, en zengin, en geniş şekilde anılması arzumuzdur.

Türk Milletine KKTC'yi bir devlet olarak armağan eden  ve her geçen gün sayıları azalan gazilerimizle, şehit ailelerimizle bu kutlamaların gerçekleşmesi  ve ayrıca bu toplantılara destek olacak kişi ve kuruluşlar, siyasi partiler, STK’lar,vakıflar , sendikalar için de büyük bir şeref olacak ve tarihe geçecektir.

20 Temmuz 2024 günü Saat:10.00 da İzmir'de KKTC Konsolosluğu'nun Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından, İzmir’in en güzel bir salonunda  Türk Milletinin Muharip Gazileriyle buluşmasının sağlandığı bir toplantı düşünülmelidir. Zira gazilerimiz savaşın unutulmaz canlı tanıklarıdır.

Bülent Ecevit’in ve Necmettin Erbakan'ın halefi siyasi partiler , CHP’li Belediyeler ,İzmir’in Sayın  Valisi birlikte "ŞAN ve ŞEREFLE KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NI TÜRKİYE'YE ARMAĞAN EDENLERE SAYGI" toplantısı  düzenlemelidir. Bu Türkiye'nin tüm illeri ve ilçelerinde benzer şekillerde gerçekleştirilmelidir.

İzmir'de muhtemelen Magosa Müdafi Muh.Gazi.E.Alb.Oğuz Kalelioğlu, Muh.Gazi.Şükrü Karaca’nın  konuşma yapacağı tarihi toplantı en güzel bir şekilde yapılmalıdır.

Devletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuda inisiyatif almalı ve dediğimiz gibi Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50.yılı dünyanın ve Türkiye'nin dört bir köşesinde taçlanmalı, anılmalı ve hatırlanmalıdır.

Seksenlik delikanlı Celal Öcal yine zor bir işe soyunmuş ve öncülük ediyor. Ancak bu Türk olmanın bir gereğidir. Haydi gençler her zaman olduğu gibi haykıralım "Kıbrıs Türk'tür Türk Kalacaktır"...

Şehitlerimizin ve gazilerimizin Kıbrıs'ta niçin kan döktüğünü unutturmayalım ve bunu 50.yıl vesilesiyle genç nesillere aktaralım...

Zira devletimiz büyük bir devlet, milletimiz (Türk) ise büyük bir millettir!