Anlamakta zorlanıyorum, bizim siyasetçilerin Kürt ve Kürtçe sevdasına. Bu samimiyet ve inanmışlık değilse birilerine taşeronluktur.

Tarihte hiçbir zaman Kürt dili, Kürt başkenti, Kürt bayrağı, Kürt cumhurbaşkanı, Kürt başkenti olmamıştır. Bunu Almanya’da iken,” Bay Peker Türkiye büyük ülke, verin birazını, kursunlar Kürtler devletini” diyen okul müdürüm Sheringer’e  şöyle söylemiştim: “siz neden DDR-Doğu Almanya ile birleşmek istiyorsunuz? Oysa Doğu Almanya’nın bayrağı da dili de, başkenti de, parlamentosu da, cumhurbaşkanı da (Erich Honeker) var “dediğimde yanıt vermede zorlanmıştı. Verdiği cevaplar da eften pühten geçiştirmelikti.

Orta Doğuda çıkarı olan emperyalistler, bu işi kaşımakta, parlatmakta ve desteklemekteler. Bu oyuna düşmeyelim. Çünkü Ortadoğu gelecek için çok şeyler vaat etmekte.

Sevgili okurlarım! Kürtçenin etimolojik sözlüğünü hazırlayan Rusya Bilimler Akademisi’ne göre; Kürtçe sanılan dilin, yüzde 99’unun Kürtçe olmadığını belirttiler.

Nedir öyleyse, Kürtçe denilen ve ana dilde özgürlük olmasını istedikleri Kürtçenin ana yapısı:

% 40.96’sı Arapça, % 39.09’u Farsça, % 14.86’sı Türkçe, % 2.21’i Ermeniceden oluşan homojen bir toplama dildir.

R.B. Akademisi’nin hazırladığı Kürtçenin etimolojik sözlüğüne göre Kürtçe söz varlığının % 99’dan fazlasının kökeni başka dillerden oluşmaktadır. Yüzdeleri yukarıda verdim. Farsça’nın ise dağılımı şöyle imiş: Farsça: % 29.23, Eski İranca:% 8.85, Fars ağızları: % 1.11imiş.

Bitmedi.14.96 Türkçe demiştim ya bunun dağılımı da: Türkçe:14.73, Azerbaycan Türkçesi: % 0.23

Sevgili takipçilerim, kıymetli okurlarım! Durum bu iken, hangi Kürtçeyi dil kabul edip “Ana dilde eğitim hakkı” istenmekte?

Bu üç dildeki kelimelerden toplanan yaklaşık olarak % 95 tir. % 2.21’lik Ermenice kelimeyi de katarsak % 97’ye yükselmekte yabancı kelimelerin oranı. Daha küçük yöresel dilleri de buna eklersek, bu oran:% 99’a yükselmektedir.

Kaldı ki Kürtçe diye 1 den 10’a kadar saydıkları sayma sayıları Farsçadır. Onlar Kürtçe diye hayal görsünler.

Kürt adını bile Fransızların verdiği yazılmaktadır. Tarih araştırmalarını yaban İngiliz ve Fransız bilim adamları Kürt denen bu ırkın, aslında Türk’den ayrıldığını yazmaya, söylemeye cesaret edemiyorlarmış. Çünkü Ortadoğu’daki çıkarları zedelenirmiş. Oğuz boyunun ayrı bir kolu olduğu savı ağırlık basmaktadır. Son bilgiler ve tanım 1200 yılında oraları gezen bir Fransız yazardan alınmıştır.

Bizim gibi konuşan, bizim gibi gülen, bizim gibi ağlayan, bizim gibi Türkü söyleyen insanlar bizden ayrı olabilir mi?

Bunu her Türk’ün ve Kürt’ün iyi düşünmesi gerekir. Emperyal güçlerin, emellerine ve çıkarlarına destek olmayalım. Kenetlenelim; bir olalım, iri olalım, diri olalım. Türkiye’de yaşamanın tadına varalım, kazanımlarını ortak bölüşelim.

Not: Ben tarihçi ve bilim adamı değilim. İnternette derlediklerimi paylaştım. Umarım 2028 seçimlerini kazanmak için: “Anadilde eğitim” diye bir saçmalığı ve felaketi bu ülkeye vermezsiniz.