Pazar sabahı, güneş yavaşça yükselirken, pazar yeri kalabalıklaşmaya başlamıştı. Herkes alışveriş yaparken, bir köşede emekli Tahir Amca'nın sesi yükselmeye başlamıştı. Esnaf ile tartışan Tahir Amca'nın çevresinde kalabalık toplanmıştı.

**Tahir Amca:** (kızgın bir şekilde) Bu ne ya? Yine pahalılık! Tarlada her şey ucuz, siz burada fiyatları uçurdunuz!

**Pazarcı Esnafı Ahmet:** (sakin ama sinirli) Abi, fiyatlar tarlada da ucuz değil, malum. Biz de ekmek parası kazanıyoruz. Toptan alıyoruz, nakliye, işçilik derken bu kadar oluyor.

**Tahir Amca:** (öfkeyle) Senin derdin bu değil, hükümete tuzak kurmak. Her şeyin fiyatını artırıyorlar, sen de onların işine geleni planlı yapıyorsun!

**Esnaf Ahmet:** (gözlerini devire devire) Tarlada her şey ucuz diyor, biz de alıp satıyoruz işte. Sen git tarladan topla, gel buraya sat! Ne hükümeti amca? Saçmalama.

**Tahir Amca:** (sinirle) Hadi canım, senin işin bu. Ben niye saçmalayacağım? Sen burayı cebe indirdin, şimdi vatandaşı kandırıyorsun! Vatandaş da alamadığı meyve sebzeden hükümeti sorumlu tutacak! Vay seni kurnaz.

Bu sırada, bir köşede dönerci Recep, Almanya’dan gelen bir arkadaş olarak kalabalığa destek veriyordu.

**Dönerci Recep:** (Yüksek sesle) Tahir Amca haklı. Biz Almanya’da bile fiyatlar bu kadar yüksek değil. Bizim burada fiyatlar çok yüksek, burada bir tezgâh kurulmuş! Ama kime? Almanya’da bu tezgâhı kuranı asarlar!

**Tahir Amca:** (Recep’e dönerek) Teşekkür ederim Recep! Burada herkes aynı şeyi söylüyor, pahalılık diz boyu. Tarlada 1 lira pazarda 30 lira! Kim inanır bunlara?! Bunların hepsi terörist…

Tahir Amca'nın çevresinde, alışveriş yapan vatandaşlar da gerilimi hissediyordu.

**Vatandaş Mehmet:** (sakin ama kararlı) Yani, bu kadar suçlamanın kimseye faydası yok. Esnafta işini yapıyor, hükümetin ne yaptığı ortada. Esnaf niye hükümete tezgâh kursun? Almanya’da idam mı var ki pazarda adam asılıyor? Vahşi batı Amerika’da amca! Yüzyılın başındaki ABD’de vahşi batı, kovboy filmi mi seyrediyorsun! Sen Almanya’da yaşadığına emin misin?

**Tahir Amca:** (dikkatini çekerek) Sen de kimsin? Niye kovboy filmi seyredelim? Çok şükür kuruluşumuz, dirilişimiz, Selahattin Eyyubi’miz, Fatihlerimiz, fetihlerimiz var… Onlar bizi seyretsin… Herkes kendi işini yapıyor! Vatan meselesi bubamya, patlıcan, biber, domates meselesi değil! Ezan susmaz, bayrak inmez!Tamam mı kardeşim?!

**Dönerci Recep:** (Mehmet’e dönerek) Senin gibi insanlar yüzünden bu işler böyle. Vatan için birlik olmalıyız! Vatana ihanet etmenin gereği yok. Bak Almanya Kızıl Tugayları ne yaptı? Sen biliyor musun?

**Vatandaş Mehmet:** (tartışmadan rahatsız olarak) Ben sadece işin gerçeklerine dikkat çekiyorum. Yani burada kimse vatanı bölmeye çalışmıyor. Pahalılığı evine ekmek götürmeye çalışan pazarcıya yüklemenin vicdanı var mı yahu?  Hem Kızıl Tugaylar İtalya’da değil mi ya?!

**Tahir Amca:** (öfkelenerek) Sen ne biliyorsun? İtalya, mitalya terör örgütü işte! Çarşıyı pazarı karıştırınca Almanya onları yok etti! Kim ne diyebildi? Vatanı kimse bölemez. Biz her şeyin üstüne gitmeliyiz! Çarşıyı pazarı bir avuç sizin gibi çapulcuya karıştırtmayız!

**Dönerci Recep:** (Mehmet’e karşı çıkıyor) Evet, vatanımız için bir arada olmalıyız. Herkes sorunu çözmek için birlik olmalı! Kalk Tahir bunlarla muhatap olma… Devlete verelim bu teröristleri!

Kalabalık, tartışmanın giderek büyüdüğünü ve daha da gerildiğini fark etti. Birkaç kişi araya girip durumu yatıştırmaya çalışsa da, Tahir Amca ve Recep’in sinirleri bir türlü yatışmıyordu. Pazarda bir yandan alışveriş yapmaya devam eden vatandaşlar, bir yandan da bu kargaşanın son bulmasını umuyorlardı.

Tahir Amca ve Recep, tartışmanın ortasında kalakalmış, gerilimi tırmandırarak, pazar yerindeki pahalılığa bir de huzursuzluk katmışlardı.

İki kafadar emekli Tahir amca ve Almancı dönerci Recep en yakın karakola doğru hareket ettiler. Bu teröristlerin yanında kalmamalı, bu teröristler devlete hesap vermeliydi...

** Dönerci Recep** (Tahir’le konuşarak adımlarını sıklaştırdı) hangi terör örgütündendi bunlar?

**Tahir Amca** (teröristleri kaçırmadan yakalatmak hırsı ile nefes nefese cevap verdi) karışık gibi sanki her terörist var gibiydi! Aman bize ne Recep, onu da devlet bulsun yahu! Bizim işimiz vatanı korumak… Bütün teröristler birlik olmuş, pazarda meydanı boş sanıp cirit atıyorlar. Bir kilo bir şey alamadık!

Emekli Tahir amca vatanı korurken bir gün daha huzurla geçirdi… Gerekirse emekli aylığından bile vazgeçerek ülkeye korumaya yemin etmişti bir kere. Anlayamadığı ise Recep onunla aynı düşünüyordu! Parası da vardı! Ama O’na yardımcı olmayı hiç teklif etmiyordu! Hoş teklif etse de kabul etmeyecekti(!) ama garip, vatanı beraber düşünüyorlardı bir farkla; Tahir aç, Recep toktu…