Son dönemde iktidar bir tasarruf genelgesi yayınladı. Evlere şenlik bunca yıldır böyle bir tasarruf görmemiştik. “Ağa Bizimle Alay Ediii” tamda yapılan tasarruf kelimesinin karşılığı bu cümlede saklı. Aslında iktidar yaşadığımız ekonomik felaketin daha fazla konuşulmasını istemiyor. Kamuoyunu böyle suni gündem yaratarak dikkatleri başka konulara çekmek istiyor. Ve bunda da kısmen başarılı olduklarını görüyoruz. Mesela, bir süredir bu tasarruf genelgesini tartışıyoruz. Ardından sokak köpeklerinin itlaf edilmesi konusu günlerdir tartışılıyor. İsrail ve Gazze konusu zaten aylardır gündemden düşmedi.

Tasarrufu sadece dar gelirliler, memur ve işçiler yapsın isteniyor. Düşünsenize tasarruf genelgesi yayınlandıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 15 katlı bina kiralıyor. Ve binayı baştan sona içini yenileme çalışması başlatılıyor. Al sana tasarruf. Ardından Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ihale verdiği bir firmanın özel uçağı ile Avrupa’ya uçuyor. Soruyorsunuz bu etik olarak uygun mu? Cevap bir kuruş dahi ödemedik deniliyor. Olaya bakar mısınız? Halbuki ücret ödense bundan daha etik olurdu. Hani olmaz ya yine de adam bak parasını ödemiş denilebilirdi. Sen ihale verdiğin bir firmanın uçağına binersen bu firmaya ihaleyi nasıl vereceksin?

Tasarrufa devam ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 15 katlı bina kiralamasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ait haritalama işlerinde kullanılan resmi uçakla özel işlerini görmek üzere Kayseri’deki evine gidiyor. Al sana tasarruf böyle olur. “ Ele verir talkını kendisi yer salkımı” Yine aynı bakan Malatya’ya özel uçakla gidiyor ve şehir içinde tasarruf genelgesini hatırlıyor ve konvoy yapmıyor. Gittiği kalabalık grubu bir otobüse doldurarak şehir turu atıyor. Alın size tasarruf. Tasarruf böyle olur.

Gel gelelim esas tasarruf etmesini istedikleri kesime. Memurların servis araçları kaldırılıyor. Memurlar özel araçları veya toplu taşım araçlarını kullansınlar deniliyor. Tasarruf dediğin böyle olur. Resmi kurum ve kuruluşlarda kullanılan kâğıttan tasarruf yapmak üzere kayıtların dijital ortamda tutulması isteniyor. Bu uygulama dijital ortamda zaten yapılıyordu. Ancak dijital ortamda siber saldırı veya çeşitli sebeplerle belgeler yok edilebiliyor veya kayıp olabiliyordu. O nedenle dijital kayıtların yanında bir de kağıt belgeler saklanıyordu. Şimdi dijital ortamda belgeler daha rahat kaybolabilir. Siz anladınız onu!

Memur ve memur emeklilerine Temmuz zammı yapılmayacak, yapılsa bile çok düşük göstermelik bir zam yapılacak. Kılıfı hazır. Efendim tasarruf genelgesi gereği böyle oldu. Bu tasarruf genelgesi üst kodamanlara hitap etmiyor mu? Etmiyor elbette. Onlar istediği gibi yer, istediği gibi içer, canı istediği zaman hem de resmi uçakla evine gider. Canı istediği zaman her türlü israfı yapar. Onlar genelge kapsamı dışındadırlar.

Diyeceğim o ki; adaletin olmadığı yerde hiçbir işlem doğru yürümez. “Adalet Mülkün Temelidir” sözünün ne kadar doğru bir söz olduğu gün gibi ortada. Fatih Sultan Mehmet ne demişti; “Kadıyı satın aldığın zaman adalet ölür. Adaleti öldürdüğün zaman devlet de ölür”

EVET SEVGİLİ OKUYUCULARIM. GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE DEVLET ÖLÜYOR. ELİNDE İMKANI OLAN BU KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMELİDİR.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DİYEBİLEN