İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopteri Güney Azerbaycan bölgesinden bir baraj açılışına giderken düştü veya düşürüldü. Düştü mü veya düşürüldü mü hala bu muamma çözülemedi.

Asıl komik olan Baykar’ın sahibi Selçuk Bayraktar başta olmak üzere İktidar milletvekilleri ve yandaş medya tekmili birden düşen helikopteri biz bulduk diye koro halinde çığırtkanlık yapmaya başladılar. Halbuki İran resmi kaynakları ise hayır Baykar’ın İHA’sının gösterdiği noktadan 10 kilometre uzağında helikopterin yerini bizim İran’ın yerli İHA’sı tarafından bulundu diye açıklamalar peş peşe yapılmaya başlandı.

Ama iktidar ve yandaş medya PİAR yapmayı çok sevdiklerinden ısrarla helikopterin yerini biz bulduk diye bir yerlerini yırtarcasına yalanı tekrarlamaya devam ediyorlar.

Asıl daha komik olanı ise, Türkiye bu kaza sonucu 1 günlük yas ilan etmesine rağmen. İran bu kaza sonucu yardım ve iyi dileklerde bulunan ülkelere bir teşekkür mesajı yayınladılar. 46 ülkenin bayrağını yayınladılar. Bu bayraklar arasında Türk Bayrağı yoktu. Soma’da 301 kişinin madende ölümleri sonucunda bir gün dahi yas tutmayan Türk hükümeti. Ülkesinde her türlü diktatörlük ritüellerini kullanan bir cani için bir günlük yas ilan edebiliyordu. Bu da bizim ayıbımız.

Sevgili okuyucularım. Bir Türk firmasının başarılı olmasını canı gönülden isteyenlerdenim. Allah daha çok başarılı işler yapmalarını nasip eylesin. Kaldı ki Savunma sanayisi AKP ile başlamadı. Savunma Sanayiinin alt yapısı 1985 yılında atılmaya başlanmıştı. Günümüze kadar her gelen iktidar Savunma Sanayiimizi biraz daha geliştirerek bugüne geldik. Dahası Selçuk Bayraktar’a verilen ve tanınan imkanlar herhangi bir kişiye verilseydi sonuç aynı olacaktı. Devletin bütün imkanları Selçuk Bayraktar’ın önüme serildi. Başarılı olmak zorundaydı. Başarılı olmasaydı o zaman yanlış olurdu.

Sonuç olarak yandaş medyanın da desteği ile iktidarın yaptığı PİAR çalışması hüsranla sonuçlanmıştır. Son durum budur. Velev ki düşen helikopteri Türk İHA’sı bulmamış bile olsa ülke olarak Türkiye’ye bir teşekkürü bile çok gören İran İçin biz bir günlük yas ilan ettik. Çelişkiye bakar mısınız?

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DİYEBİLENE