2024 Paris Olimpiyatları

Abone Ol

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları 26 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen çok renkli açılış seremonisiyle başladı. Sporcuların Seine Nehri'nden teknelerle geçtiği açılışta muhteşem görüntüler vardı. Türkiye adına bayrağı milli okçumuz Mete Gazoz ve milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli taşımıştı.

Çeşitli branşlarda Türk sporcular başarılarına devam ediyorlar. Dün akşam Filenin Sultanlarının İtalya ile maçı vardı. Adeta nefesleri kestiler. Filenin Sultanları çok güzel maç çıkarmalarına rağmen çok basit hatalar sonucu sahadan yenik ayrıldılar. Türkiye İtalya’ya 3 sıfır yenildiği maçta 3 sette de Filenin Sultanları setleri kıl payı kaçırdılar. Her üç sette de 20 sayıya kadar karşılıklı sayılarla geldiler. Ancak sayılar 20’yi bulunca bizimkiler devamını getiremediler. Olsun Olimpiyatlarda bu da büyük başarı sayılır.

Nihayette İtalya'ya 3-0 yenilen A Milli Kadın Voleybol Takımı, 10 Ağustos Cumartesi günü Brezilya ile bronz madalya maçına çıkacak.

24 Paris Olimpiyat Oyunları'nda dikkat çeken Türk sporcusu atış kategorisinde Yusuf Dikeç oldu. Dikeç gümüş madalya kazanmayı başardı. Dikeç, atış sırasındaki duruşuyla günlerdir sosyal medyanın zirvesinde yer alıyor.

Dikeç, müsabakalarda lens, göz kapağı veya kulak koruması gibi teçhizat tercih etmemiş ve atış esnasında rahat duruşu herkesin dikkat çekmişti.

 Ünlü oyuncu Tom Hardy, Paris 2024 Olimpiyatları'nda atış kategorisinde gümüş madalya alan ve atış sırasındaki duruşuyla dikkat çeken Yusuf Dikeç'i paylaşması ayrıca kayda değer bir olaydı.

Biz hala 25 sene öncesinde aldığımız UEFA kupası ile, 20 küsur sene önce kazandığımız Dünya üçüncülüğü ile avunan bir millet olmamalıyız.  Tamam geçmişteki başarılarımız bizim ülke olarak gururumuz. Ancak 85 milyonluk bir ülke olarak hep maziyle avunmamalıyız. Boksta, güreşte, ve halterde ve diğer spor dallarında eski başarılarımızdan eser kalmamışa benziyor. Ama herşeye rağmen Paris2024 Olimpiyatlarında mücadele eden sporcularımıza başarılar diliyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DİYEBİLENE