Bilgisayarın başına oturdum ve bugün ne yazayım diye uzun bir süre düşündüm. Bahçeli’nin daha düne kadar kapatılmasını defaatle istediği Dem’lilerin elini sıkmasını mı yazayım. Sayın Cumhurbaşkanı’nın İsrail’in nihai hedefinin Türkiye olduğunu ifade etmesini mi yazayım. Yarım saat içinde iki genç kızımızı katleden psikopatı mı yazayım. Yine iki manyağın bir kızı hem de güpegündüz. İstanbul’un en yoğun caddesi İstiklal Caddesi’nde suistimale yeltenmelerini mi yazayım. Jet hızıyla bitirilen Sinan Ateş davasını mı ve bağlı olarak mahkeme günü birkaç densizin rahmetlinin kız kardeşine saldırısını mı yazayım.

İsrail’in bir yıldır Gazze’de uyguladığı  insanlık dramını mı yazayım. Bun bağlı olarak Hamas ve Hizbullah liderleri, Haniye ve Nasrallah’ın öldürülmesini mi yazayım. Lübnan’da patlatılan çağrı cihazları ve telsiz cihatlarının patlatılmasını mı yazayım. Gazze’deki dramın bir benzeri de Lübnan’da yaşanıyor. Bunları yazmak istemiyorum.

Bugün siz okuyucularıma spor yapmanın faydalarını yazmak istiyorum. Belki bu konu birçoğunuza klasik ve sıradan bir konu şeklinde gelebilir. Ancak tekrarda fayda vardır. Ben yıllar itibariyle spor yapıyordum. Ama bölük pürçük olduğu için bir türlü beklediğim faydayı yakalayamıyordum.  18 yıllık Samsun ikametinden sonra Ocak ayında Ankara’ya dönme kararı almıştım. İyi ki de Ankara’ya gelmişim. Gelir gelmez Ankara Büyükşehir Esertepe Yaşam Merkezi’nde bulunan spor salonuna yazıldım. Düzenli spora başladıktan sonra 6 ay içinde 12 kilo verdim. 25 yıldır bel fıtığı çekiyordum. Düşünsenize iki dakika ayakta dursam bel fıtığı bacaklarıma vuruyor ve kendime oturacak bir yer arıyordum. Şimdi ise iki saat ayakta kalsam bacaklarıma sızı inmiyor. Düzenli sporun ilk etkisini böyle gördüm. Bacaklarıma kramp girerdi. Artık bacaklarıma kramp ta girmiyor. Üstelik kilo vermekle şekerim de düzene girdi. Burun etinden dolayı uykuda horluyordum. Şimdi ise kilo vermeme bağlı olarak horlamam da sona erdi. Dahası kendimi her an zinde hissediyorum.  Sporu genç yaşlı herkese tavsiye ediyorum. Bakın ben 71 yaşında eğer bu sporu yapabiliyorsam herkes te yapabilir diye düşünüyorum.  Tabii olarak bir konuya açıklık getirmem gerekir. Tüm spor aletleri ile herkes kendi ölçü ve kriterlerini belirleyerek çalışmak durumundadır. Aşırıya kaçmadan yapılacak spor herkese iyi gelecektir. Haydin spora diyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DİYEBİLEN