Sayın Devlet Bahçeli TBMM’de DEM’lilerle tokalaşması olay oldu. Sayın Bahçeli, kısa sayılabilecek bir zaman önce DEM’in veya eski  adıyla HADEP’in kapatılmasını, hatta milletvekillerinin maaşlarına el konulmasını, yapılan devlet yardımının kesilmesini, bunların meclise sokulmamasını talep etmişti. Ne oldu sana? Ne oldu sana böyle Türkmen beyi?

Devlet bey her dönemde insanları şaşırtmayı başardı. MHP’de Genel Sekreterlik yaptığı dönemde ziyaretine gittiğimiz zaman dut yemiş bülbül gibi susardı.  Sorarsanız cevap verirdi. MHP’ye Genel Başkan olduktan sonra adeta içinden cin çıktı. Bizleri yine şaşırtmıştı. O susan kişi gitmiş karşımızda adeta geçmişte suskunluğunun intikamını alan bir kimlik vardı karşımızda. Ak Parti ile ittifak kurmadan önce CeHaPe’den daha etkin mücadele eder ve basında yer almayı başarırdı.

Biraz daha geriye gidersek, üçlü koalisyon hükümetini sona erdiren ve koalisyonu erken seçime gitmeye mecbur bırakan da Sayın Devlet Bahçeli idi. Devlet bey o erken seçim kararı ile Türkiye siyasetini alt üst etmişti. Herkes şaşkındı. Hatta erken seçim ilan edileceğinden MHP GİK üyelerinin dahi haberleri yoktu.

Ak Parti’yi iktidar olduğu günden itibaren ne zaman zorda kalsa can simidi gibi imdada yetişmişti. Mesela 367 olayında, başörtüsü oylamasında, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçildiği oturumda meclise girerek Ak Parti’nin elini rahatlatması. Bunları yazarken kötü yaptı anlamında söylemiyorum. Her dönemde insanları şaşırtmayı başardığını anlatmak için yazıyorum.

Sayın Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı seçildiği 10 Ağustos 2014 tarihinden önce,  CeHaPe ile ittifak kurmuş ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nu CeHaPe’nin adayı gibi göstererek yine herkesi şaşırtmıştı. 

Yine Ak Parti iktidarını en acımasız bir şekilde eleştiren Sayın Bahçeli, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonucunda Ak Parti ile kurduğu ittifakla yine şaşırtmayı başarmıştı. Sayın Bahçeli şaşırtmaya devam ediyor.

Sayın Bahçeli nice entrikalara göğüs germiş, ne pahasına olursa olsun Cumhur İttifakı’na sadık kalmayı başarmıştır. Ancak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un son açıklamalarına tahammül edememiş ve yine şok açıklamalarda bulunmuştur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 'üçüncü maddesinde değişiklik' çıkışını eleştiren Bahçeli, "Devlet, ülkesi ve milletiyle bir ve bütündür. İkisini birbirinden ayrı değerlendirmek devlet onurunu hazmedemeyen demokrat yobazların hüsranıdır" ifadeleri ile herkesi şaşkına çevirmiştir. Aslında sayın Devlet Bahçeli’den böyle bir çıkış beklenmiyordu. Bizleri bir daha şaşırtmayı başardı. Devlet bey bakalım önümüzdeki günlerde siyaset dünyasını nasıl ters köşe yapacak ve şaşırtacak. Allah nasip ederse hep birlikte göreceğiz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DİYEBİLEN