Bunların her yerde yuvalanma kabiliyetleri vardır. İnançları, davaları, hayatı anlamlandırmada referansları yoktur. Sadece “mış” gibi yaparlar. Sizden görünüp asla sizden olamayanlardır bunlar. Ama sizi yönetmekten ve yönlendirmekten de asla vazgeçmezler. Sizin adınıza karar aldıkça semizlenmeleri artar. Çünkü sizden aldıkları güçle statü elde ederler. Ve statüyü ranta çevirme konusunda uzmanlardır.

Dedik ya her yerde yuvalanır bunlar diye. Bazan karşımıza bürokrat olarak, bazan güç odaklarının yanında, bazan siyasi olarak hep vardırlar. İşte bu günkü yazının konusu siyaset tontonları.

Genel Başkanın tercihiyle statü elde eden bazı tontonlar oradan aldıkları gücün ve tabanın mensubiyet şuurundan kaynaklanan itaat kültürünün de üstüne oturarak semizlenme operasyonunu başlatırlar. Cambaza bak taktiği ile asla dikkatleri kendi üzerlerinde toplamazlar ki rahat semizlenebilsinler. Mesela bunlar herkesin mal varlıklarını dillerine dolarlar ama kimse bunlara senin mal varlığın nedir diye sormaz/soramaz. Herkesin devletle olan ticaretini sorgularla ama kimse bunlara statünüzün gücünü kullanarak hangi çıkarları elde ettiklerini sorgulamaz/sorgulayamaz. Kazayla birisi soracak olursa ya FETÖ cü dür veya hain. Kutsal kılıf da hazırdır. Bizim üzerimizden partimiz hedef alınmaktadır diyerek çıkıverirler işin içinden.

Siyasileri bırakın orada memur olarak çalışan yani maaşla geçinenler bile semizlenme yollarını bulmuşlardır. Hayatları boyunca hiçbir ticari iş yapmadıkları halde sadece oradan aldıkları maaşlarla villa sahibi olanlar mı ararsınız ev sahibi olanlar mı sorarsınız hepsi mevcuttur. Araba konusuna hiç girmiyorum bile. Ama sorsanız bunların hepsi dava adamlarıdır. Bunları savunmakta evine ekmeği zor götüren inanmış insanlara düşür ne gariptir ki. Onlara göre bunları savunmak davayı savunmakla eş değerdir. Yukarıda ne demiştik kutsal kılıf hakkın da? Bizim üzerimizden partimiz hedef alınmaktadır. İşte bu sihirli cümle bunların her şeyi pervasızca yapmalarını sağlayan anahtardır. Bu anahtar samimi inanmış insanların önüne sizi atacak ve linç edilmenizi sağlayacak mekanizmadır.

Şimdi ben bu tonton arkadaşlara soruyorum. Hayatınız da hiçbir ticaret yapmamış olmanıza rağmen, geçmişten getirdiğiniz dikkate alınacak bir miras kalmadığına göre bu mal varlıklarınızı nereden ve nasıl elde ettiniz? Bu lüksü elde edecek ne gibi bir maharetiniz var da biz göremiyoruz bunu ? Diğer ticaretten gelen arkadaşların veya aileden zengin olan arkadaşların kaynakları belli. Peki sizin maaşlarınızdan başka hiçbir geliriniz yokken bu nasıl bir beceridir bize de anlatsanız da bizde semizlensek biraz.

Sizin orada oturmanızı sağlayan insanlar ekonomik sıkıntıdan inim inim inlerken siz bu rahat hayatı nasıl elde ettiniz. Ya da vazgeçtim boş verin. Siz bize statü ranta nasıl çevrilir onu anlatın. Biz kırık kişiyiz birbirimizi biliriz. Dününüzle bu gününüz arasındaki finansal gelişimin kaynağını açıklamak zorundasınız sizin orada oturmanızı sağlayan çocuğuna harçlık veremeyen ve evine geç gitmek için yolunu uzatan inanmışlara. Bırakın bizim üzerimizden partimiz hedef alınıyor safsatasını. Bu konunun direk hedefi sizsiniz ne parti ne de Genel Başkan. Kurumun ve o kurumun Genel Başkanının gücünü kullanarak elde ettiğiniz hayatı korumak için hedef saptırmanıza müsaade etmeyeceğiz artık. Tekrar ediyorum bu sözlerin hedefi direk sizsiniz.

Kendi tabanı ile arasında sosyal uçurumlar olan ve onlar gibi yaşamayan hiçbir siyasetçi davadan bahsedemez vesselam.