Ülkemizde hep kötü işler olmuyor olumlu iyiye doğru gelecek için ümitlenilecek emareler de görüyoruz.
Bir yeri yönetmek için yönetilenlerin kavga ettirilmesi ve aslında kavga ettirenin kavgayı ayıran mercii olarak ortaya çıkması genel anlamda emperyalizmin yerel anlamda da feodalitenin bir uygulama biçimidir. Ülkemizde de uzun yıllarca yönetilenler arasında gerginlik uygulama alanı bulmuştur.
Cumhuriyet dağılan birlik özelliğini kaybeden kendisine güven duygusunu örseleyen zavallılaşan Türk milletini bir araya getirdi.
Önemli bir toplumsal birleşme insanlarımızda bir özgüven toparlanması, büyük bir ekonomik ve sosyal ilerleme sonucunda, ikinci dünya savaşının sonunda Rus tehdidine cevap verilemeyişinin akabinde girilen ABD kontrolünden sonra yaşanılan bir sosyal, siyasal gerileyiş ve toplumsal gerginliklerin başlangıç yılları, Demokrat Partili yıllar…
Demokrat Parti - CHP gerginliği DP’nin ABD kontrolünden çıkma çabaları sonucunda, 27 Mayıs ihtilalinden sonra kendisini Adalet Partisi - CHP gerginliğine bıraktı.
Öyle ki bir köyde veya mahallede bir kişi öldüğünde ölenin karşı partililerinin sevindiği de kitaplara gazetelere konu oldu.
1968’de başlayan ve 1980’de gene bir ABD müdahalesi olan ihtilalle biten toplumsal gerginlik, toplumumuzun yüz yıldır yaşadığı en yoğun en haksız en acımasız ve dışarıdan uygulamaya konulan, gerginliğidir ki, yaklaşık milletimizin en cesur en aktif milletimizi çağa taşıyacak en bilinçli 10 bin gencinin ölümüne sebep olmuş, binlerce gencin yaralanmasına cezaevlerinde yıllarca kalmasına ve istikballerinin verimlerinin ellerinden alınmasına sebep olmuştur.
Toplumumuz kaybetmiştir.
1980 den sonra apolitik olan toplumumuz ekonomik atak yaparken emperyalizm tarafından çeşitli gerginlik senaryoları sahneye konmuştur. Türk – Kürt, Alevi- Sünni, Dindar - Laik gerginlikleri tamamen dış kaynaklıdır.
1980 den önce yaşanmış toplum gerginliğinin tarafları arasında marjinalize olmuşlar mankurtlar ve işbirlikçiler haricinde bu gün yaşları 60 civarında olan insanlarımızın çoğunluğu tarafından bitirilmiş olduğu görülüyor, bu durum toplumsal hayatımız için umut vericidir.
En azından biliyoruz ki 78 kuşağının çocukları bu gün 25-30 yaşlarındaki gençlerimiz birbirlerine düşman gözü ile bakmıyorlar.
Bu durumu en bariz olarak geçtiğimiz bir hafta içinde yaşıyoruz
3 Mayıs Türkçüler günüdür. 6 Mayıs Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinin yıldönümüdür.
Genel olarak yüksek bir çoğunlukla toplumumuz Türkçüler Gününüde andı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamını kınadı telin etti.
Toplumumuz barışık ve birlik içinde olursa birlikte bir gelecek kurmaya çalışsa bundan en çok emperyalistler ve işbirlikçileri rahatsız olur onların rahatsızlığı toplumumuzun rahatlığı ve mutluluğu anlamına gelir.
Toplumumuzda sağ ve sol olarak nitelendirilen ve gençlik hareketlerinde bulunan bu günün orta yaşlıları barış ve birlik olgunluğunu göstermişlerdir toplumuzun diğer katmanları da bu olgunluğu göstermelidir.
Toplum menfaati birlikte ve barıştadır.