Türk savunma sanayisi, Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası; Türkiye’ye emperyalistlerce uygulanan ambargo sonrası epey yol aldı.

Bu alanda epey kurum oluşturuldu. Emeği geçenlere peşinen teşekkürler.

Benim itirazımsa, Bayraktar’dan önce Türkiye’de savunma sanayisi yokmuş gibi davranılması, böyle bir algının oluşturulmasına.

Gerçekten de oldukça enteresan.

Aselsan kurulduğunda Bayraktar’ın doğmasına dört yıl vardı.

TAI’nın kurulduğunda Bayraktar’ın doğmasına altı yıl vardı.

Sn. Selçuk Bayraktar 3 yaşında iken Havelsan kurulmuştu.

Dokuz yaşında iken de Roketsan kurulmuştu.

Bizdeki bazı kesimlerin ya da hükümetin daktilolarının yazdığı gibi Bayraktar’dan önce hiçbir şey yokmuş, üretilmiyormuş gibi algılara bozuluyorum.

Şimdi bir yanlışı ya da bir hatayı düzeltmeye çalışalım:

Bayraktar’ın bu BAYKAR’ı da, Sabancı, Koç, Eczacıbaşı, Vestel gibi bir ticari şirket. Onların farkı, Aselsan, TAI, Havelsan, Roketsan gibi savaş sektöründe üretim yapan devlet kuruluşu değiller.

Baykar İHA, SİHA yapıyor diye kahraman değil. Düpedüz Koçlar gibi, Sabancılar gibi, Eczacıbaşılar gibi tüccar.

Eczacıbaşı ilaç üretiyor, Koçlar beyaz eşya üretiyor, Sabancılar, Vestel’in ve diğerlerinin ürettikleri önemli değil mi?

Onlara neden kahraman demiyoruz/diyemiyoruz?

Kaldı ki Bayraktar’ın Baykar’ı, bu sektörde yalnız da değil. Bu sektörde faaliyet gösteren, iş yapan TSK’ya üretim yapan bazıları devlet, bazıları özel sektör olan 1000’in üzerinde şirket varken; Baykar’a özel ilgi, özel teşvik, özel ayrımcılık neden?

Türk Savunma Sanayisine güç veren, şanlı TSK’nin karada, havada, denizde üstün bir güç olmasına yönelik bu alanda üretim yapan, yazılım geliştiren herkese binlerce teşekkürler.

Yazılan çizilenlerden asil halkımız anlıyor ki, Bayraktar, bir devlet kuruluşu ve TSK’ya üretim yapıyor.

Bu algı tamamen yanlış!.

Baykar’a yapılan özel teşvik ile Bayraktar parlatılıyor.

Bayraktar, ürettiği İHA ve SİHA’ları TSK’nın hizmetine bedava mı veriyor?

Bu, hiç sorgulanıyor mu, hiç söz konusu ediliyor mu?

Çok kısa zamanda Bayraktar nasıl zenginler sınıfına girdi acaba?

Elbette bir Türk olarak, Baykar gibi bir firmanın bu atılımını, canı gönülden destekliyorum. Keşke sayıları çoğalsa.! Ülkem adına da, TSK adına da, Baykar adına da çok memnunum.

Yapılan yanlış algı operasyonlarına sitemim var. İlaç sektöründe faaliyet gösteren Eczacıbaşı, Abdi-İbrahim az mı değerli?

Bu ülkede üretim yapan kim olursa olsun hangi alanda olursa olsun; saygıya ve özel teşvike layıktır.

Zamanında, Vecihi Hürkuş’u, Nuri Kılligil’i, Şakir Zümre’yi, Nuri Demirağ’ı da destekleseydik sanırım şimdi dünyanın silah devi olurduk.

Aynı hatayı yaşamamak için sade Bayraktar’ı değil Aselsan’ı, Taı’ı, Havelsan’ı, Roketsan’ı ve diğerlerini de desteklemek boynumuzun borcu olmalı.

Tarih tekerrürü sevmez.

Esen kalınız.